vineri, 1 ianuarie 2016

Recenzie "Cea mai frumoasă carte din lume și alte povești" de Eric Emmanuel Schmitt


     Titlu: Cea mai frumoasă carte din lume și alte povești
     Autor: Eric Emmanuel Schmitt
     Editura: Humanitas Fiction
     Număr pagini: 208

   Prezentare: Opt nuvele, opt povești de iubire, opt femei. De la vânzătoarea modestă la miliardara arogantă cu trecut misterios, de la soția dezamăgită la amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deținuta politic la prințesa nonconformisă, chipurile dragostei se schimbă, deși nevoia de fericire rămâne mereu aceeași.

   Deși am citit Elixirul dragostei de același autor și nu am rămas tare încântată de carte, mi-am propus să îi mai acord o șansă autorului și să nu îi dau verdictul după o singură carte citită. Am tot auzit de Oscar și Tanti Roz așa că am pornit spre bibliotecă în căutarea ei. Era împrumutată, așa că m-am ales cu Cea mai frumoasă carte din lume și alte povești.

   Și după ce am savurat cele 8 povestioare ce alcătuiesc cartea, în opinia mea, pe bune dreptate își merită titlul. E una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit. Fiecare dintre cele 8 povești surprinde femeia în diferite ipostaze, în diferite stări sufletești. Femei care iubesc, suferă, plâng, zâmbesc, femei ce se bucură de succes sau suferă în singurătate, femei care se pierd, ca mai apoi să se regăsească.  

   Fiecare povestire cuprinde un subiect, o problemă de viață, un moment de cumpănă, o bucurie, un sentiment. În jurul fiecărui subiect, E.E. Schmitt tratează femeia, atitudinea acesteia, sentimentele care o încearcă, sensibilitatea acesteia, dar și forța cu care aceasta luptă pe parcursul vieții. 

   Am citit cartea cu sufletul la gură, în unele povești regăsindu-mă, în alte nu. Însă, cu siguranță sfârșitul fiecărei povestiri mi-a dat ceva de gândit sau chiar m-a învățat o lecție. O carte cu adevărat frumoasă, o lectură ușoară, pe care o recomand tuturor cu drag. Lectură plăcută! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu