vineri, 15 ianuarie 2016

Reading challenge 2016


   Am găsit pe la sfârșitul lui 2015 această imagine pe Instagram și mi-a plăcut tare mult provocarea, așă că mi-am propus să o fac în acest an. Astăzi am de gând să vă prezint la ce cărți m-am gândit eu pentru această provocare.

1. O carte publicată în acest an: M-am gândit să aleg Central Park de Guillaume Musso care urmează să fie publicată la Editura ALL.

2. O carte pe care o poți termina într-o zi: Pentru că era de mult în wishlist-ul meu și mi se pare subțirică, am ales Puls de Julian Barnes.

3. O carte pe care voiam să o citesc de mult: M-am gândit mult aici, pentru că sunt atât de multe cărți pe care vreau să le citesc și totuși a fost o decizie ușoară pentru că am avut de unde alege. În final, a câștigat Jennifer Niven cu titlul Toate acele locuri minunate.

4. O carte recomandată de bibliotecară sau de vânzătorul de la librărie: Îmi amintesc că vara trecută bibliotecara mi-a recomandat după ce citisem Ce-aș fi eu fără tine? de Guilaume Musso și cartea Chemarea îngerului de același autor. 

5. O carte pe care ar fi trebuit să o citești în timpul școlii: Dacă în perioada liceului am citit cam tot ce a trebui pentru examenul de bacalaureat, mă voi îndrepta cu gândul spre anii din timpul școlii generale și am să recunosc că nu am citit Micul prinț de Antoine de Saint-Exupery.

6. O carte aleasă de o persoană apropiată: Eu am ales Fulgi de iubire de John Green, Mauren Johnson și Lauren Myracle pe care sora mea mi-a dăruit-o, deci se pune că e aleasă de ea, nu? 

7. O carte care a fost publicată înainte să te naști: Am ales Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov, carte publicată în 1966.

8. O carte care a fost interzisă în trecut:  De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger, o carte controversată, care a fost considerată ca fiind imorală.

9. O carte pe care ai abandonat-o: Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde, din care am citit 20-30 de pagini și nu m-a captat la acel moment, așă că îmi propun să o reiau în acest an. 

10. O carte pe care ai cumpărat-o, dar nu ai citit-o: Am cumpărat-o destul de recent, acum o lună aproximativ și încă nu am pus mâna pe ea, deși eram tare curioasă. Este vorba despre Anul în care te-am întâlnit de Cecelia Ahern.

11, O carte care te intimidează: Cred că aici aș putea include toată seria Urzeala tronurilor de George R.R. Martin pe care îmi doresc să o citesc cap-coadă fără alte volume între cărțile seriei și nu știu sigur dacă voi reuși. Mă intimidează numărul paginilor primului volum, ce să mai vorbim de toată seria. Sper ca vacanța de vară să fie un prilej bun pentru a lectura populara serie.

12. O carte pe care ai citit-o deja: Cred că mi-ar plăcea să recitesc 40 de zile de Chris Simion.

   Dacă vă place provocarea, vă invit să prindeți curaj și să vă puneți pe citit. Lectură plăcută! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu